dijous, 24 d’octubre del 2013

CICLE MITJÀ VISITA EL CRAM

El dia 16 d’octubre els nens i nenes de Cicle Mitjà vam anar d’excursió al CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins) situat a la platja del Prat del Llobregat.

En la visita al centre vam poder veure com s’hi treballa, vam observar els animals que estan en procés de recuperació, vam conèixer històries d’alguns dels pacients que havien tingut ( tortugues marines, dofins, aus…) i que ja havien retornat al seu medi, i vam reflexionar sobre l’actuació responsable vers l’entorn.
Més tard, els nens i nenes de tercer vam fer el taller”Què es pesca i què es menja”. A partir de diversos exemples de pescadors que van a pescar, vam analitzar quines situacions eren més respectuoses amb el medi i quines ho eren menys; quines eren els peixos que es podien portar al mercat i mesuràvem si complien les talles mínimes, comprovàvem si s’havien capturat espècies amenaçades i si els pescadors feien una pesca sostenible per al medi marí. Va ser un joc molt divertit!

Els alumnes de quart vam fer un taller titulat”Un dofí a la platja”. Nosaltres ens vam convertir per un dia en ajudants del CRAM i, a través del treball cooperatiu, vam investigar sobre el món dels dofins i sobre el seu estat de conservació, per convertir-nos en experts i poder actuar en una simulació del rescat d’un dofí. Cadascun de nosaltres tenia una funció imprescindible en el rescat.
També vam gaudir moltíssim a la platja, vam estar jugant amb la sorra, vam fer fabulosos castells i després de fer un bon forat vam trobar aigua.
Vam quedar ben arrebossats!