diumenge, 30 de novembre del 2014

XERRADA L'ADQUSICIÓ D'HÀBITS A LA INFÀNCIA

El passat dijous 20 de Novembre es va dur a terme la Xerrada de pares:

“L’Adquisició d’hàbits a la Infància”

Amb la Elena Ramírez, psicòloga clínica infantil i formadora de la FaPaC, vam compartir una estona de trobada i debat sobre l’adquisició dels hàbits i la importància que tenen en la formació de la persona.

L’Elena ens va fer reflexionar sobre com seria viure sense saber que hem de fer; què gran seria la nostra incertesa si quan anéssim a treballar no sabéssim a quina hora sortiríem o què hem de fer i que s’espera de nosaltres.
Ens els nostres nens i nenes, els hàbits i les rutines que els hi anem inculcant, els ajuden a disminuir aquesta incertesa, ja que ells són uns grans exploradors que dia a dia  s’afronten a nous aprenentatges i vivències.

Com ho hem de fer? Penso que una de les frases que l’Elena va dir aquell dia resumeix aquest sentir : “Cal traspassar als nostres fills i filles aquells hàbits que tenim incorporats nosaltres mateixos, no aquells que ens agraden des de la finestra”.

Si seguim aquesta senzilla norma tindrem molt de camí guanyat, donat que ens ajudarà a ser coherents, i a ser un bon model per ells (Ex: si li dic que s’ha de rentar les dents després de dinar però a mi no em veu rentar-me-les mai, no és un hàbit que sigui fàcil d’aprendre per ells)